Ingen øl i januar

Fredagsbaren ligger øde uden alkoholbevilling. Foto: Asger Ladefoged.

Fredagsbaren ligger øde uden alkoholbevilling. Foto: Asger Ladefoged.

Mange studerende på Journalisthøjskolen har undret sig over Fredagsbarens midlertidige pause i januar. De lukkede døre skyldes primært, at der endnu ikke er styr på den nødvendige alkoholbevilling, som også skabte problemer i december.

Af: Jesper Bo Pedersen

Hvis fadølshungrende journaliststuderende har trodset den bidende januarkulde og opsøgt skolens ellers velbesøgte fredagsbar efter juleferien, er de hidtil gået forgæves.

Baren har nemlig været lukket i begyndelsen af årets første måned.

”Baren har på nuværende tidspunkt fortsat ingen alkoholbevilling, så det ville være en direkte overtrædelse af loven at holde åbent,” siger barformand Christian Munk.

Allerede tilbage i starten af december var Baren hårdt ramt af de nye regler, som gør, at den ikke længere kan være underlagt kantinens bevilling.

Dengang måtte man søge om midlertidige bevillinger for at kunne holde åbent til arrangementer som fernisering og juleafslutning.

De nye regler har også tvunget Baren til at oprette sin egen forening. Det er en nødvendighed for at kunne skaffe den manglende bevilling, som altså endnu ikke er i hus.

”Den langsomme proces skyldes, at flere af Barens medlemmer har været optaget af førsteårsopgave i december måned. Samtidig har der været et formandsskifte i Baren, så vi har været nødt til at køre det hele igennem systemet én gang til. Det er selvfølgelig beklageligt og ikke godt nok”, siger Christian Munk.

Ingen kunder – ingen bar

Formanden fortæller også, at det lave antal af elever på skolen i januar måned har været medvirkende til at lukke Baren midlertidigt.

3. semester er så småt begyndt i praktik, 2. semester holder ferie efter at have overstået førsteårsopgaven, og 1. semester, som i januar måned har haft samfundsfag, har fået fri klokken 12.00 hver dag.

Derfor har man fra barudvalgets side vurderet, at der langt fra ville være grundlag for det samme fremmøde i januar som normalt.

Flere studerende har været utilfredse med, at de ikke på vanlig vis har kunnet fejre weekenden med en kold fadøl og et spil bordfodbold med vennerne på skolen.

Det er blandt andet kommet til udtryk på fredagsbarens Facebook-side, som har måttet lægge væg til hilsener som: ”Spænd hjelmen, og åbn den bar!” og ”I stinker!!!!!”.

Barformanden forstår udmærket elevernes frustrationer og lover, at der bliver arbejdet på højtryk for at skaffe den længe ventede alkoholbevilling.

”Det er fuldt ud forståeligt, at mange har været trætte af det. Men vi gør alt for at holde åbent d. 28. januar, så specielt eleverne på 1. semester kan komme ned og få en øl efter samfundsfagseksamen, og lige nu ser det rigtig positivt ud.”

Fredagsbaren har været i kontakt med Politiet, som står for bevillingssager. Her er der blevet givet udtryk for, at alkoholbevillingen med meget stor sandsynlighed er i Barens hænder inden fredag d. 28. januar, så der igen bliver mulighed for at skyde weekenden i gang i skolens fredagsbar. Skål.

Be the first to comment on "Ingen øl i januar"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*