Praktikantstafet: Messi, Alves og alle de andre.

Af Kristine Liv Lund Pedersen, praktikant på TV 2 Sporten.

De var der alle sammen. Messi, Iniesta, Xavi, Villa og resten af det stjernespækkede FC Barcelona-mandskab. Ved siden af dem og omkring ti meter fra Kvist, Wiland, Wendt og mig.

”På jeres skuldre hviler vores drømme,” står der på tifoen overfor mig, og ud af højtalerne runger den genkendelige Champions League-hymne. Det er den 2. november 2010, og jeg er en af de privilegerede journalister, der har fået lov at dække Champions League-braget mellem FC København og FC Barcelona. For mig personligt var det en helt fantastisk oplevelse. Jeg fik lov til at se mange af de fodboldspillere, som jeg beundrer mest, i aktion i en vigtig kamp på dansk grund.

Men fagligt var det meget mere. For jeg havde kun været praktikant i tre måneder, da jeg fik lov til at dække kampen. Det er nemlig noget af det, der kendetegner praktiktiden på TV 2 Sporten. At man bliver kastet ud i tingene, og får lov til at prøve sig selv af. Derfor har jeg også lært utrolig meget på den forholdsvis korte tid, jeg har været der. Men jeg har også lært, at det er okay at fejle. For hvis du ikke springer ud i tingene, udvikler du dig ikke.

Selvfølgelig er det ikke så store begivenheder, man dækker hver dag. Jeg har som alle andre journalister også dage, hvor jeg foretager et utal af opkald, uden der er nogen, der tager deres telefon. Og jeg har også stået til FCK træning i halvanden time med våde tær i minus grader og kun fået et enkelt interview. Men jeg prøver nye ting hver dag, omgivet af rådgivende, sjove og dygtige kollegaer.

Jeg bliver ofte mødt af folk, der har fordomme omkring sportsjournalister. Vi laver ikke andet end begejstringsjournalistik, og vi ved slet ikke hvad graverjournalistik er, og så er vi for resten også i lommen på alle fodboldspillere. Jeg indrømmer gerne, at jeg ikke stiller kritiske spørgsmål til Daniel Agger og Christian Poulsen en gang om ugen, for de er faktisk lidt sværere at komme i kontakt med end SF’s socialordfører. Til gengæld var jeg en del af redaktionen, da skandalehistorien om lukningen af det danske kvindelandshold rullede. Og der var altså både gravende, undersøgende og opsøgende journalistik.

Vigtigst af alt er det dog, at jeg brænder for mit fagområde. Jeg elsker sport, og derfor er det spændende at møde på arbejde hver dag. Og helt ærgerlig, hvor heldig er man lige, at man får penge for at se fodbold? I næste måned rejser jeg til Nordkap og laver forproduktion til Tour de France, så det er endnu en udfordring. Det er ikke altid nemt at arbejde på TV 2 Sporten, for der er også dage, hvor du knokler 12 timer i træk. Men det er altid sjovt og udviklende og for mig, er det det vigtigste.

Be the first to comment on "Praktikantstafet: Messi, Alves og alle de andre."

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*