Mediejura sender studerende på udveksling

Karaktererne i mediejura og samfundsfag kan have stor betydning, hvis du vil på udveksling.

Af Sofie Dambæk Rasmussen

”Når vi godkender studerende til udveksling, kigger vi først og fremmest på den motiverede ansøgning, man skal skrive. Men er den ikke overbevisende, kigger vi på karaktererne fra samfundsfag og mediejura,” siger Inger Munk, der er leder af den Internationale afdeling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hun forklarer også, at blandt andet American University i Beirut kræver et karaktergennemsnit på minimum syv, og en række universiteter forlanger en bestået sprogtest.

Inden drømmen om journalistik i andre omgivelser kan indfries, bliver de studerende vurderet af den internationale afdeling.

Show it – don’t tell it
Når man skal skrive den motiverede ansøgning, får man brug for alle de journalistiske arbejdsredskaber, man har snuset til i løbet af udannelsen.

”Man skal selvfølgelig ud- og adskille sig. Det kræver, at man researcher på de fag, man ønsker og det universitet, man vil ud til, og viser det i sin ansøgning. Det handler i høj grad om ’show it, don’t tell it’-begrebet,” siger Inger Munk.

I den internationale afdeling oplever man indimellem, at nogle studerende finder på at tage ud og besøge det universitet, de gerne vil tilbringe 8. semester på. Senest var det tilfældet med en, der gerne ville til London.

Inger Munk vil dog ikke afsløre, om det gav pote for vedkommende. Hun understreger, at det ikke er en nødvendighed for at få drømmepladsen.

International uddannelse
Der er flere muligheder for at give sin uddannelse et internationalt præg og bedrive journalistik på en anderledes måde.

På Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har man mulighed for at tage 3. semester sammen med studerende fra resten af verden.

Man kan vælge at søge praktik i udlandet, og man kan søge om optagelse til Europe in the World på 7. og 8. semester, hvor man er et semester i Holland og et i Aarhus.

Derudover har man mulighed for et internationalt TV-semester på 7. semester, og udveksling til hele verden på 8. semester.

I den internationale afdeling på skolen opfordrer man også alle til at overveje de mange muligheder, man har, for at gøre uddannelsen sin egen.

”Det er en unik mulighed. De studerende har selv mulighed for at sammensætte store dele af deres uddannelse,” siger Inger Munk.

Be the first to comment on "Mediejura sender studerende på udveksling"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*