Illustreret Bunker marts 2014

Årets første Illustreret Bunker er udkommet, og du kan læse den nedenfor som E-avis. Vi sætter fokus på De Syv Journalistiske Benspænd, den tredobbelte Cavlingvinder Michael Klint, verdens anonyme brændpunkter og meget andet. Semestrets anden avis udkommer primo april.

RETTELSE i Marts-udgaven af Illustreret Bunker. På forsiden fremgår det fejlagtigt, at Michael Klint og hans kollega i den såkaldte Løgstør-sag afslørede, at politiet kvalte en ung mand i forbindelse med en anholdelse. Dokumentaren “Hævet over mistanke”, som fortæller historien om Jens Arne Ørskovs død i forbindelse med anholdelsen, sår alvorlig tvivl om den dødsårsag, der blev angivet i forbindelse med sagen. Højesteret fandt i 2011, at der ikke var grundlag for at fastslå at iltmangel, som følge af lejring på maven og fastholdelse af manden, var den eneste dødsårsag, men at det ikke kan udelukkes, at iltmangel har været en medvirkende årsag til udløsning af hjertestoppet. Den endelige dødsårsag er ikke blevet fastslået, men der er holdepunkter for at antage, at det uventede hjertestop skyldtes voldsom fysisk aktivitet sammen med indtagelse af alkohol og cannabis, samt iltmangel forårsaget af hæmmet vejrtrækning, fordi han i en periode lå på maven med armene fikseret på ryggen. Illustreret Bunker beklager fejlen.

Be the first to comment on "Illustreret Bunker marts 2014"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*