Mikkel Beha: Journalistik handler om mødet med mennesker

For mange journaliststuderende er muligheden for at blive kendt en motivation. Spørger man Mikkel Beha, som selv er et kendt ansigt i tv-branchen, er det en farlig tendens.

beha

Mikkel Beha er ikke selv uddannet journalist, men arbejder til daglig med journalistik som vært på Go’ Morgen Danmark.

Tekst: Camilla Bøgelund og Mette Marie Rosenkjær
Foto: Ivan Riodan Boll

Mikkel Beha Erichsen er som vært på Go’ Morgen Danmark blevet en fast del af danskernes hverdag, og han er blevet kåret til Danmarks bedste mandlige tv-vært flere år i træk. TV-værten viser også sin familie og sine eventyr på verdenshavene frem i “Kurs mod fjerne kyster” på TV2.

“Jeg søgte ind på Journalisthøjskolen et par gange, men de ville ikke have mig. Jeg fik afslag to gange, og så måtte jeg gøre noget andet,” siger Mikkel Beha.

Og det gjorde han. Som 20-årig arbejdede han på en mindre, nystartet TV-kanal kaldet Kanal 2. Her viste det sig, at han var god til at stå foran kameraet. Det er ifølge Mikkel Beha, ikke noget man kan lære på et studie.

Ansigtet udadtil
På Kanal 2 fik han meget erfaring med journalistfaget, og han har siden været med til at caste mange nye tv-værter.

“Når jeg caster, kigger jeg ikke på journalisten. Det er i virkeligheden mere ovre i skuespilfaget. Har du en god energi, et godt ansigt, et godt kropssprog? Er du nærværende, omfavnende og inkluderende?” siger han.

Mikkel Behas job som tv-vært er at formidle det arbejde, som mange andre journalister er gået i dybden med. Et job som også har sine ulemper.

“For eksempel når jeg sidder i bilen og venter for rødt lys, og der ved siden af er en børnefamilie, som peger og råber ad mig. Lige der kan jeg godt føle, at jeg ikke gider at være Mikkel fra Go’ Morgen Danmark. Så skruer jeg lidt op for radioen og kigger lidt ud af vinduet. Der vil jeg bare gerne væk.”

Det handler om lysten til at formidle
For Mikkel Beha er der ikke stor forskel på jobbet som kendt eller ukendt journalist, da det i alt sin enkelhed handler om at møde mennesker og formidle nyheder klart, enkelt og forståeligt.

Det lærte han ikke i en forelæsningssal, men ved at lave børne-TV, hvor opgaven var at gøre nyheder forståelige for børn. Dengang var det ikke tanken om at blive et kendt ansigt, der drev Mikkel, men lysten til at formidle. Ifølge ham burde det også være det, som driver journalister i dag.

“Det er farligt, at man bliver drevet af lysten til at være kendt. Der skal være en anden motivator, som er meget vigtigere, nemlig lysten til at fortælle gode historier, afsløre nogle banditter og lave noget god journalistik,” siger Mikkel Beha.

Be the first to comment on "Mikkel Beha: Journalistik handler om mødet med mennesker"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*