29 journaliststuderende mangler stadig praktikplads

På tværs af uddannelserne mangler der i alt 47 praktikpladser efter Store Matchdag.

Efter Store Matchdag den 4. november er der i alt 29 journaliststuderende, der står uden en praktikplads. Det er ikke et tal, der skræmmer Pia Færing, praktikvejleder på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Alligevel forventer hun ikke, at alle når at få en plads.

Tekst: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Mikkel Hørlyck

29 journaliststuderende. Så mange mangler stadig en praktikaftale her en uge efter Store Matchdag. Heraf er 23 af dem journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Forud for dagen var det ellers proklameret, at der kunne blive en større mangel på praktikpladser, men et større optag hos nogle medier betød, at tallet blev nedbragt. Således blev der afsat ti ekstra pladser på selve dagen hos blandt andet Berlingske, Ritzau og Fyens Stiftstidende.

På selve dagen blev alle praktikpladser taget i modsætning til de forrige Store Matchdage. Dette ser Pia Færing, praktikvejleder på DMJX, en god forklaring på.

”Store Matchdag foregik meget effektivt denne gang. Det var lidt som man kunne forvente, når der ikke var flere pladser på selve dagen. Mange har nok haft tid til at lægge skuffelsen over ikke at komme ind på deres førsteprioriteter bag sig. Det har gjort, at folk har været mere villige til at tage de mindre populære steder,” siger Pia Færing, der dog ikke vil forholde sig til, hvorvidt det var en god måde, at dagen forløb på.

Praktikpladsen kan nås endnu
Hun mener ikke, at tallet på de 29 journaliststuderende er meget anderledes fra de forrige praktiksøgninger. Men potentialet i at få de sidste aftaler i hus er til gengæld ikke så stort, da mange af de mindre populære praktiksteder har fået afsat deres praktikpladser.

Der er imidlertid stadig mulighed for at få en plads, inden praktikperioden starter den 1. februar. Tekniq søger en praktikant, og domea.dk har en plads slået op. Derudover er Pia Færing i forhandlinger med to til tre steder om at oprette en praktikplads.

For de studerende, som ikke har fået en praktikplads, er alternativet at gå på orlov. På nuværende tidspunkt har Pia Færing kun fået enkelte tilkendegivelser om orlov, men forventer ikke, at alle, der ønsker en praktikplads i denne omgang, også kan få en. Derfor bliver de nødsaget til tage orlov til næste Store Matchdag.

Fakta:
– 29 studerende på journalistuddannelsen mangler en praktikplads.
– Heraf er 23 fra DMJX (16 fra tredje semester), fire fra SDU og to fra RUC.
– Derudover mangler 16 studerende på TV- og Medietilrettelæggelsesuddanelse og to fotojournaliststuderende en praktikplads.
– Altså mangler der i alt 47 praktikpladser på tværs af uddannelserne.

Du kan læse mere om de nye regler for praktikforløbet i den næste udgave af Illustreret Bunker, som udkommer den 18. november. 

Be the first to comment on "29 journaliststuderende mangler stadig praktikplads"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*