Officielt: DMJX deltager i Kapsejlads 2016

Journalisthøjskolens fredagsbar var sidste år dommere til Kapsejladsen. Til maj skal de deltage i konkurrence om 'Det Gyldne Bækken'. Foto: Jesper Grønnemark.

Efter flere års fravær er DMJX tilbage som deltager, når den årligt tilbagevendende Kapsejlads finder sted til maj. Det vækker glæde hos både arrangører og elever på skolen.

Af: Nikolaj Toftgaard Jespersen

Alle sejl er sat, og kursen er rettet mod d. 6 maj 2016. Det bliver dagen, hvor Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal kæmpe som deltager i Nordeuropas største studenterarrangement, når Kapsejladsen finder sted for 17. gang.

Begivenheden trækker årligt op mod 20.000 mennesker til Uniparken, hvor Aarhus’ fakulteter konkurrer om ’Det Gyldne Bækken’. Her skal roes, bælles øl og kæmpes før man kan lægge til kaj og kalde sig vinder af Kapsejladsen.

Julie Astrid Thomsen fra 3. semester har ansvaret for DMJX’s deltagelse, og hun ser frem til dagen.

” Jeg glæder mig som et lille barn til, vi endelig får lov til at konkurrere i kapsejladsen. Træningen er begyndt i Kurt Strandbar, og vi har allerede nogle lovende talenter. Jeg er helt sikker på, at vi er drønhurtige til at hakke, dreje og sejle, når vi rammer d. 6 maj,” siger Julie Astrid Thomsen.

Frugten af en god indsats

Det er ikke en tilfældighed, at skolen i år er at finde blandt de 12 kæmpende uddannelser. Det er resultatet af et godt stykke arbejde, blandt andet som dommere i sidste års udgave af Kapsejladsen, der har banet vejen for skolens deltagelse.

”Journalisterne engagerede sig rigtig meget i Kapsejladsen som dommere sidste år, og de var tit nede og forberede sig med os nede ved søen. I år har de lavet en kanon fed ansøgning, så der var ingen tvivl om, at de skulle med,” fortæller formand for forretningsudvalget Umbilicus, Rupan Paramasivam, der arrangerer Kapsejladsen.

Selvom det er skolens første Kapsejlads i mange år, så vil Rupan Paramasivam ikke udelukke, at journalisterne kan få vind i sejlene.

”Hvis de lægger lige så meget arbejde i det, som de gjorde sidste år, så kan de virkelig gå hen og blive gode. Det er jeg ikke i tvivl om. De kommer til at blive en joker,” afslutter han.

Elever jubler over deltagelse

Begejstringen er at spore på gangene på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Blandt eleverne er der en glæde over, at man nu kan dyste med i Kapsejladsen og udfordre universitetsuddannelserne.

”Det er super fedt. Det glæder jeg mig til. Nu var jeg med sidste år, og der havde vi ikke nogen at heppe på, fordi vi kun var dommere. I år bliver det anderledes,” fortæller Emil Schiønning fra 3. semester.

Se, de studerendes reaktioner på skolens deltagelse i årets Kapsejlads:

Skolens elever kan se frem til en begivenhedsrig maj måned, når man d. 6 maj deltager i Kapsejladsen, og FC Åben Modus den efterfølgende weekend tager imod SDU og RUC i Aarhus til dette års High Risk.

1 Kommentar på "Officielt: DMJX deltager i Kapsejlads 2016"

  1. Vi er mange kommunikatører, der er ligeså glade for DMJX deltagelse i Kapsejlads, som Ida er i videoen. Vi ser frem frem til at heppe på hele fredagsbaren, journalister som kommunikatører 🙂

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*