Svenne fra P3: At omdanne praktik til succes

For Svenne Lund Jensen blev praktikpladsen på DR P3 det springbræt mange kommende praktikanter drømmer om. Bag succesen gemmer sig ydmyghed og arbejdsomhed.

Af Marie Lagoni

En lille, lettere forvirret, fuldskægget fyr træder ind i forelæsningssalen Frøberts på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole midt i Ejvind Hansens filosofiske talestrøm for forårets 1. semester. Her skal han ikke være – det er ikke hans time, så han snurrer en halv omgang og lister ud af døren.

”Var det ikke Svenne fra P3?”, lyder det fra en af rækkerne med nye, håbefulde journalistspirer.

Svenne Lund Jensen har været en del af holdet bag succesen Monte Carlo med Esben Bjerre og Peter Falktoft, hvor han startede som praktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på radioprogrammets 4. sæson. Det satte skub i karrieren, og det er efterhånden blevet til mange timers sendetid i radioen med egne projekter, ligesom Svenne heller ikke længere er et ukendt ansigt på TV.

Googler man Svenne Lund Jensen, dukker ”kæreste” op som et forslag fra søgemaskinen. Kendisfaktoren er altså ikke fuldstændig til at benægte. Svenne mener selv, at der er et stykke vej til det magiske blå flueben på Twitter og Instagram for at verificere, at det rent faktisk er hans officielle profil, men med et Illustreret Bunker-interview har han dog nået en anden væsentlig milepæl.

”Jeg går hjem og rammer dagen ind. Jeg har ventet på, at I ringede i 3 år”, siger han.

En eftertragtet plads
Det hele startede med et wildcard direkte ind som praktikant på P3 fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Svennes kammerat Mathias fik den første og egentlig eneste plads lige for næsen af ham på den årlige panikdag i efteråret 2012.

For et kort øjeblik så Svenne sin plan-A om halvandet år på P3 fordufte. Panikken var total. Han blev dog redet af et opkald med tilbud om en hidtil ukendt ekstra praktikplads på radiostationen – P3 ville gerne have ham med om bord. Drømmepladsen var hans. En plads der, som Svenne selv udtrykker det, er omgivet af ”en vis mystik”.

”Som praktikant på P3 var der noget at leve op til. Der havde været: Thomas Skov, Peter Falktoft, Anders Stegger, så barren var sat højt for, hvornår man kunne føle, at man lykkedes som praktikant. Jeg tænkte, at jeg skulle leve op til et eller andet – at jeg skulle være skørere, sjovere, vildere,” siger han.

Svenne lagde dog denne umiddelbare tilgang væk og gik i stedet til opgaven med ydmyghed og lysten til at arbejde for det. Han er overbevist om, at det er dele af nøglen til succesen.

”Jeg prøvede bare at gå til det ret stille og roligt – være mig selv og forsøge at holde benene på jorden,” siger han.

Far, studerende og freelance
Arbejdsomheden har han ikke lagt fra sig. Efter halvandet år på orlov, hvor der er blevet lavet ’Monte Carlo på DR3’ og ’Monte Carlo elsker Jylland’, er Svenne i dag tilbage bag ”Bunkerens” grå beton for at gøre journalistuddannelsen færdig. Studierne på 7. semester skal tilpasses en hverdag som far til Alfred på 3 år og arbejdet som freelance vært og producer på P3.

”Det har da været en lille smule presset, men det kan godt lade sig gøre, hvis bare man er nogenlunde organiseret,” siger han. ”Det kan selvfølgelig være, du skal snakke med min gruppe om det,” tilføjer han og griner.

Svenne er ikke bange for at tage munden for fuld og takker gerne ja til nye projekter. Den åbne indstilling kaster ham ud i vidt forskellige projekter. Nyeste, lidt skæve arbejdsområde blev han lokket ud i til DR’s sidste julefrokost, hvor Svennes kollega fra P6 BEAT Mikael Simpson introducerede ham for et nyt projekt.

”Jeg er kommet til at sige ja til at klippe et program til P8 Jazz, der hedder Simpson og Leth. Det er 18 timers jazzudsendelse med Mikael Simpson og Jørgen Leth,” siger han.

Mange timer med Jørgen Leth, der udbreder sig om sin yndlingsjazz skulle være sand forkælelse for øregangene. Svenne håber på at kunne takke ja til flere radioprojekter i fremtiden. Han er lige præcis i den branche, hvor hans ambitioner ligger, og dem har han mange af:

”Jeg vil gerne lave noget, jeg synes er godt, sjovt og informativt. Noget med betydning, som ikke bare er luft og ligegyldigt.”

Svennes Praktikguide:
”Når jeg kigger tilbage på mit praktikforløb, synes jeg, det har været en rigelig stor succes,” siger Svenne Lund Jensen. Han giver her tre råd til, hvordan du får mest muligt ud af dit praktikforløb.

  1. Gør det, du gør, ordentligt.
    ”Det er meget basalt, men det tror jeg, er den bedste måde at lykkes på.”
  2. Spørg og lær noget.
    ”Spørg ind til de folk, der laver det, du gerne vil lave, og drag nytte af deres erfaringer. Det skulle jeg selv i højere grad have gjort fremfor at gå ud fra, at jeg ville lære og få viden om faget implicit udelukkende ved bare at være der.”
  3. Sig ja til det hele, medmindre du er på Ekstra Bladet – så må du gerne sige nej.
    ”Du får nogle muligheder, når du er i praktik. Lad vær’ med at være fintfølende. Man skal selvfølgelig også lave andet end kaffe, men at sige: ”Det gider jeg ikke, for jeg er journalistpraktikant.”, det nytter ikke noget. Jeg har sat p-skiver og luftet hunden mens vi sendte Monte Carlo. Det var fint – det er også en del af det.”
[slideshow_deploy id=’4704′]

Be the first to comment on "Svenne fra P3: At omdanne praktik til succes"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*