Det gode håndværk bliver hyldet til Kravlingprisen

Thomas Aagaard er nomineret til Årets Kravlingpris. Han går på syvende semester på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har været i praktik hos Jyllands-Posten. Foto: Simon Læssøe

Når Kravlingprisen bliver uddelt, er der hæder til de dygtige studerende, der har lavet noget ekstraordinært. Men håbet er samtidig, at prisen kan være med til at forbedre journalistikken. 

Af Cecilie Bay Nielsen

Det kommer til at være en masse spændte medie- og journaliststuderende, der lørdag den 21. maj befinder sig i Vega i København. Det er her den årlige uddeling af Kravlingprisen finder sted. Til prisuddelingen uddeler Danske Mediestuderende fire priser til de studerende, som har lavet et helt særligt stykke arbejde.

En af de nominerede er Thomas Aagaard, som er indstillet til årets Kravlingpris for sin historie ”Der er en krig i Ahmads hoved”. Historien handler om den syriske flygtning Ahmad, der er flygtet til Aarhus og nu kæmper for at få sin søn og kone herop.

Sophie Bremer, som til dagligt er politisk reporter hos TV 2, er en del af den komité, der har valgt historien om Ahmad som en af de nominerede til årets Kravlingpris. Hvorfor det lige er Thomas Aagaard, der er blevet nomineret, forklarer hun:

”I en tid, hvor næsten alle har beskæftiget sig med flygtninge, formår Thomas at ramme noget særligt. Han fortæller en historie man har hørt før på en måde, som man aldrig har hørt. Samtidig har Thomas lavet et stort researcharbejde, og så skriver han fremragende.”

Hårdt arbejde er nødvendigt

For Thomas Aagaard har den grundige research været en vigtig del af arbejdet med historien om Ahmad. Også selvom det har været en lang proces med mange interviews, hvor han har talt med Ahmad mellem fire og syv timer cirka hver anden dag.

Udover Ahmad har Thomas Aagaard også interviewet familiemedlemmer og nogle af dem, som Ahmad er flygtet op gennem Europa sammen med. Det har været en høj prioritet for Thomas at have helt styr på alle informationer og fakta i historien.

”Det har været vigtigt, at jeg har kunnet eftertjekke så meget som muligt af det, Ahmad fortalte mig. Jeg har tjekket hans naturbeskrivelser efter på kort og satellitbilleder, jeg har fundet gamle artikler, der beskriver nogle af de samme uroligheder, som han har fortalt mig om, og så er jeg gået kritisk til ham i interviewsituationer. Men resten er fortalt med hans ord,” siger Thomas Aagaard.

Priserne skal inspirere

Når de fire priser bliver uddelt til awardshowet i Vega er der mere på spil end en statuette og 10.000 kroner til de heldige vindere. Håbet er, at priserne også kan være med til at gøre en forskel for andre end prismodtagerne:

”Jeg håber, at prisen kan være med til at inspirere andre til at lave god og ordentlig journalistik, og at prisen kan være med til at højne journalistikken på længere sigt,” siger Sophie Bremer.

For Thomas Aagaard har nomineringen haft stor personlig betydning, men han mener også, at prisen kan have en positiv indflydelse på journalistikken:

”For mig er nomineringen en anerkendelse af, at det man laver er godt, og det betyder rigtig meget som studerende – men også som journalist. Samtidig tror jeg også, at det er en vigtig anerkendelse af, at de lange projekter og den fortællende journalistik betyder noget. Og så er det rart at vide, at der er nogen, der læser det, man laver.”

Komitéen har allerede udvalgt vinderen til Kravlingprisen, men vil helst ikke afsløre for meget.

”Jeg kan sige så meget, at der var hård konkurrence om, hvem der skulle vinde, men at vi endte med at finde den rigtige,” siger Sophie Bremer.

Be the first to comment on "Det gode håndværk bliver hyldet til Kravlingprisen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*