Facebook-håndbogen for DMJX-studerende

Tegning: Emma Tram

Anmeldelse: Med studiestart på DMJX følger bunkevis af nye Facebook-grupper. Men hvad kan de forskellige bruges til? Nogle er nice, og andre er nyttige. Illustreret Bunker samler op på de vigtigste.

Af Sara Krog

Køb og salg af bøger på DMJX

Her er gruppen, hvor du har mulighed for at spare penge. Når du midt i Oluf Jørgensens forelæsning opdager, at din forældede version af Mediejura-bogen ikke indeholder kapitlet om aktindsigt, og at en ny og opdateret hardbackbog koster det samme som en virkelig god bytur, bliver du oprigtigt glad for denne gruppe. Her er bøger billigere. Og du finder (næsten) altid, det du leder efter. Oveni købet er der igen penge at hente, når faget er bestået, og du kan sælge din bog videre til en frisk 1. semester.

Derfor giver Illustreret Bunker Facebook-gruppen:

5/5 need-stjerner

3/5 nice-stjerner

DMJX Look-a-Like

Ja, den er faktisk sjov. Især når der er nogle, der ægte ligner, og det er der af og til. Der er ikke aktivitet i gruppen hver eneste dag, men ca. et par gange om ugen viser det sig, at vi har en skjult kendis gående på skolen. Derudover er det også gruppen, hvor du ubetinget kan trække flest likes hjem på et opslag. Det forudsætter selvfølgelig bare, at du spotter skolens Fergie eller Carl Holst. Når det så er sagt, er det nok ikke gruppemedlemsskabet, der viser dig vejen til en Cavling.

Derfor giver Illustreret Bunker Facebook-gruppen:

1/5 need-stjerner

4/5 nice-stjerner

 

DMJX Kildebørs

Af nogle betragtes den som den nemme løsning, så hvornår er det okay at bruge den? Er den overhovedet nyttig? I forrige udgave af Illustreret Bunker bragte avisen en artikel om netop ’DMJX Kildebørs’. Her frembudte to forskellige undervisere, at de giver Kildebørsen grønt lys, hvis eleverne husker, at kilder også kan findes andre steder. Gruppens 661 medlemmer tilføjer dog en betydelig kreds af opmærksomme mennesker til dit spæde journalistnetværk, så nyttig er den vel. Hvis nogle byder igen på opslag, vel at mærke. Det sker nemlig ikke ligefrem hver gang.

Derfor giver Illustreret Bunker Facebook-gruppen:

3/5 need-stjerner

2/5 nice-stjerner

DMJX // Aarhus

Når alt er slået op i de ovenstående grupper, er der kun det udefinerbare tilbage. Det ender her. Det er ikke gruppen, som garanterer underholdningsindslaget til en kedelig forelæsning, men bare et uskyldigt samsurium af alt det der faktisk er nyttigt nok. En virtuel opslagstavle. Gruppen er god at være medlem af, og måske er du heldig og finder netop det, du leder efter. Om det så er et studiejob eller den forlængerledning, du glemte på biblioteket i sidste uge.

Derfor giver Illustreret Bunker Facebook-gruppen:

3/5 need-stjerner

2/5 nice-stjerner

Udover de her nævnte grupper tilbyder Facebooks verden også DMJX’ere en hjælpende hånd i den ubarmhjertige boligjungle (Byte bytte bolig) samt vores helt egen version af ’Hammerslag’, hvor der gættes med om, hvad folk betaler for det, de fylder på tallerknen i kantinen (DMJX // Hvad er det værd?).

Be the first to comment on "Facebook-håndbogen for DMJX-studerende"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*