Ti timer og ti minutters tissepause

Cecilie Beck var i studiet i hele ti timer på valgnatten. Foto: Trine Lønbro Nielsen

Der blev skrevet historie natten til onsdag d. 9 november. Datoen for et af USA’s mest utraditionelle præsidentvalg nogensinde. Illustreret Bunker blev budt indenfor på TV 2-redaktionen under dækningen af det uforudsigelige valg.

Af Trine Lønbro Nielsen og Sarah Fisker Henriksen

”Trump vinder sgu også Florida,” udbryder redaktionschef Jacob Sørensen, der forlader Newsroom med sin telefon i hånden. Kollegaer samler sig om hans computer, der viser fordelingen af vundne stater. Det ser overvejende rødt ud.

”Det var ikke lige, hvad vi forventede, men Hillary kan nå det endnu,” siger nyhedspraktikanten Mia Bahl Jensen optimistisk.

Skærme med nyheder fra internationale kanaler spejler sig i store vinduer med udsigt til nattens mørke. Cecilie Beck pryder en af de mange skærme. Direkte fra hovedkanalen breaker hun nu nyheden om, at Donald Trump også har svingstatens Floridas støtte.

På vagt hele natten

Kun to etager over Newsroom befinder hun sig. Placeret bag tre kameraer og i selskab med adskillelige eksperter og mediefolk dækker Cecilie Beck valget på syvende time. Klokken har passeret 04.30, og holdet bag udsendelsen har været i gang siden klokken 18.00. Trætheden må holdes væk med litervis af Red-Bull, kaffe og en masse slik.

”Der sker noget sjovt med folk, når de er på tv om natten. Jo senere det bliver, jo mere vand drikker de. Klokken 19.00 siger de altid, at de ikke skal spise noget slik, men hen på natten skovler de slikket ind,” siger en runner, der netop har været inde i studiet for at servere mere vand for panelet.

Det er planlagt, at News-studiet skal tage over med nye friske værter kl. 6.00. Der skulle valget gerne være afgjort, og Newsholdet vil kunne sige godmorgen til danskerne med nyheden om, hvem der de kommende fire år skal regere verdens mægtigste land.

Afgørelsen nærmer sig

Trump står til at blive USA’s 45. præsident. En skærm i Newsroom viser journalisterne, at intet dog er afgjort endnu. Hillary begynder at udligne Trumps føring, der nu kun er foran med få procentpoint. Valget er nervepirrende lige.

”Vi fortsætter, til der er en afgørelse,” lyder det i studiet.

Trætheden er at spore, da Cecilie Beck falder over ordene. Hun undskylder for seerne og stiller om til Jesper Steinmetz og Poul Erik Skammelsen, der står klar direkte fra New York med udtalelser om valgets drejning.

Der bliver stille i studiet. En makeupartist lister ind og pudrer panelet for sidste gang.
Når der kommer andre indslag på kanalen, får de hårdtarbejdende kamerafolk sig en pause. De er imidlertid ikke lige så trætte som resten af teamet, for de er konstant i bevægelse.

”Vi kan høre, de er trætte i studiet i Odense. De snakker som nogen på et morgenværtshus. Stemmen er lidt grødet,” siger kameramanden og griner.

Morgentravlhed

Solen er begyndt at stå op over Sydhavnen, og friske nye kræfter møder ind på redaktionen. Forberedelserne til morgenudsendelsen på News er i fuld gang, og man afventer de sidste tal og den endelige bekræftelse af, hvem der har vundet titlen som USA’s næste præsident.

Tempoet på redaktionen stiger op mod afgørelsen. Tastelyde bliver baggrundsmusik for de travle journalister, der arbejder på at få historierne til dagens morgenudsendelse i hus. Der bliver snakket tværs igennem lokalet. Telefoner ringer og skærme blinker.Travlheden afbrydes kort, da den endelige afgørelse triller ind. Donald Trump skal stå i spidsen for verdens mægtigste land som USA’s 45. præsident.

Klokken nærmer sig 08.00, og Cecilie Beck takker af i studiet. På grund af det overraskende tætte valg blev vagten et par timer længere for studieværten og de politiske kommentatorer.Kameraerne slukker, og en lettelse fylder lokalet. Folk giver hinanden en krammer, og der gøres klar til debriefing af natten.

Smilet er stadig stort hos Cecilie Beck efter ti timers hårdt nattearbejde med en samlet tissepause på ti minutter.

”Det er vigtigt at huske humoren i studiet. For seernes skyld, men i høj grad også for vores egen,” siger Cecilie Beck.

Be the first to comment on "Ti timer og ti minutters tissepause"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*