Radio Genlüd fejrede sig selv

Programmet Vådeskud modtog prisen for årets højdepunkt for indslaget "Produktudvikling med Daniel Carlsen". Foto: Michael Nørgaard

Genlüd Awardshow blev afholdt for første gang på DMJX fredag den 9. december. Skolens live-radio hædrede de frivillige elevers arbejde og kårede de bedste indslag og svipsere fra 2016. Den festlige affære fandt sted i Lille Audi, og Illustreret Bunker var med.

Af Johannes L. Baunsgaard
Foto af Michael Nørgaard 

Et nyt kapitel i Radio Genlüds historie startede, da deres nye prisoverrækkelse, Genlüd Awardshow, løb af stablen i Lille Audi fredag d. 9. december. Showet var en fejring af de programmer, der har været på sendefladen det sidste semester, og af hvor langt den fire år gamle elevforening er nået, siden sin start i 2012. Der blev uddelt priser til mange forskellige radioprogrammer, og showet bød på alt fra fejring af en tidligere radiodronning til erotisk oplæsning.

Klapsalver og tekniske problemer

Auditoriet blev hurtigt fyldt af en blanding af håbefulde radiofolk og interesserede journaliststuderende, mens Kurt Strandbar havde en bod, der sørgede for at slukke tørsten hos de fremmødte.

Showet blev ti minutter forsinket på grund af tekniske problemer. Det er, hvad man kan forvente af en debut, hvor der blev gjort brug af både storskærm, lyd og sceneshow.

”Der var meget af det tekniske, der skulle falde rigtigt sammen, og det gav også lidt problemer. Men alt i alt er vi godt tilfredse,” sagde redaktør og teknisk ansvarlig, Anders Worup.

Problemerne faldt dog hurtigt i baggrunden, da showets værter, Nicolai Dupont og Christian Fomsgaard fik startet begivenhederne. Showet blev beskrevet som ’en hyldest til alle dem, der er for grimme til at være på tv’. Der blev blandt andet uddelt priser for årets jingle, interview og svipser. Prisen for årets vært gik til Lasse Bjerrum fra programmet Vådeskud.

”Det er virkelig fedt at få sådan en pris, men jeg kunne aldrig have gjort det uden resten af holdet. Det er noget, vi har gjort sammen,” sagde Lasse Bjerrum, da han modtog prisen.

Et andet af showets højdepunkter var, da værterne fra Magasinet Venus, Nanna Chilli og Sabina Louise Nesheim, lavede en anderledes præsentation af de nominerede i morgenflade-kategorien. Det var i form af en erotisk novelle, der først skabte total stilhed i Lille Audi for til slut at udløse kæmpe bifald.

De fire drenge fra programmet Tanzen Mussolini løb med hele tre priser til Genlüd Awardshow

De fire drenge fra programmet Tanzen Mussolini løb med hele tre priser til Genlüd Awardshow. Foto: Michael Nørgaard

Drenge fra 1. semester løb med stor pris 

Efter en kort pause åbnede showet igen med en live-koncert af værterne fra Vådeskud, der fremførte sangen ”Kassen er tom” i bedste P3 Guld-stil, med DJ’s og hip-hop attitude.

Med uddelingen af Hædersprisen blev der samtidig mulighed for at se tilbage. Prisen blev overrakt til tidligere radiotekniker på DMJX, Alice Høier, der var en vigtig hjælp i Radio Genlüds opstart. Derefter byggede showet op til overrækkelsen af hovedprisen, årets program, der skulle bestemmes af både SMS-stemmer og jury-votering.

Det nye satiriske radioprogram Tanzen Mussolini endte med at løbe med prisen. Programmet er efter eget udsagn ‘uortodokst, uartigt og vanvittigt vidunderligt. Det er en kæmpe fest, hvor Stalin, Adolf, Duterte, Idi Amin og du er inviteret med som gæst.’

De fire drenge fra 1. semester havde i forvejen vundet prisen for årets jingle og indslag, men smilet stod lidt skarpere, da de fik hovedprisen. De brugte scenetiden på at ringe deres femte medlem op, mens de roste Genlüd Awardshow for at være med til at skabe fællesskab i radioforeningen.

”Vi er virkelig taknemmelige over at have fået prisen, for alle de nominerede kunne have vundet. Det er stort. Det er ikke mange, som kan bryste sig med at være prisvindende journalister efter tre en halv måned på uddannelsen,” sagde drengene fra Tanzen Mussolini bagefter til Illustreret Bunker.

En ny tradition er født

Der var generelt en positiv stemning om Genlüds nye show, der efter planen skal blive en fast halvårlig tradition. Vært og chefredaktør på Genlüd, Nicolai Dupont, var glad for den store opbakning og ærgrede sig kun lidt over de tekniske problemer i starten af showet.

”Så er skuden sat fra land, og det kunne næsten ikke være gået bedre. Det bliver forhåbentligt et endnu bedre show næste år, men det kræver nok, at vi får en sponsor på, for det er dyrt at afholde shows, har vi fundet ud af,” sagde Nicolai Dupont.

Genlüd Awardshow 2016 – vindere

Årets program

Tanzen Mussolini

Året reportage

Mors Mad

Årets højdepunkt 

Vådeskud

Årets hæderspris

Alice Høier

Årets padler

Vi var der 

Årets vært

Lasse Bjerrum – Vådeskud 

Årets jingle

Tanzen Mussolini

Årets interview

Den tid på ugen 

Årets morgenflade

Varm luft

Årets indslag

Tanzen Mussolini

Årets SO-ME

Populær

Årets smutter

Suppedasen 

Be the first to comment on "Radio Genlüd fejrede sig selv"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*