Illustreret Bunker spørger: Hvad tænker nye studerende om skolestart på DMJX?

Mandag den 6. februar startede det nye første semester på journalist- og fotouddannelsen, og folk mødte ind til kaffe og hyggesnak på journalisthøjskolen. Illustreret Bunker var klar til at tage imod de studerende i vandrehallen. Fem nye DMJX’ere fortæller her om, hvilke tanker de har gjort sig om at starte i Bunkeren, de har hørt så meget om.

Tekst: Johannes L. Baunsgaard og Sara Krog
Foto: Marie Bentzon

Maria, 25 år, kommer fra Frederikshavn
Hvad har du glædet dig mest til?
Jamen jeg har glædet mig til at komme herud og opleve stemningen. Det lyder måske lidt åndssvagt, men jeg har glædet mig til at være herude, hvor alle de store har gået. Man har hørt så meget om Bunkeren. Og så har jeg selvfølgelig glædet mig til at møde alle de nye mennesker.

Hvad har du været mest nervøs for?
Det er nok også alle de nye mennesker. Man bliver altid lidt nervøs. Hvad er de nye ansigter nu for nogle? Der er nogle, der er meget unge i forhold til mig, men det gør ikke så meget. Det kan også være en god ting.

Hvorfor journalisthøjskolen?
Jeg har drømt om at gå her, siden jeg var ti år gammel, og nu er det endelig lykkedes, så det er rigtig godt. Jeg har den klassiske drøm om at ville skrive.

Daniel, 23 år, kommer fra Randers
Hvad har du glædet dig mest til?
Jeg tror, jeg har glædet mig aller mest til at komme i gang med at læse igen. Jeg har læst historie i to semestre på Aarhus Universitet, men det var ikke noget for mig.

Hvad har du været mest nervøs for?
Lidt af det hele tænker jeg. Det er en masse nye indtryk og en masse nye mennesker, man skal møde. Det er nyt og stort det hele, og jeg har glædet mig så sindsygt meget. Det er lidt en blanding af det hele.

Hvorfor journalisthøjskolen?
Det har altid været min drøm at gå på journalisthøjskolen, men hvad det så skal føre til, det er jeg egentlig ikke helt sikker på. Det har bare altid været en stor drøm.

Agnes, 21 år, kommer fra Næstved
Hvad har du glædet dig mest til?
Jeg har været rigtig spændt på at se, hvem jeg skulle gå på skolen sammen med, så har jeg glædet mig til at komme i gang med at læse igen, og jeg har glædet mig til at skulle gøre det med andre, der deler min interesse for nyheder og journalistik.

Hvad har du været mest nervøs for?
Jeg har været nervøs for, om jeg kommer til at passe ind i min nye klasse, og om jeg kan følge med i undervisningen.

Hvorfor journalisthøjskolen?
Jeg har altid brændt for at fortælle historier, og det kan jeg godt tænke mig at arbejde med. Jeg valgte også DMJX på grund af skolen, som jeg synes er mega fed, for alle vil det samme herude.

Daniel, 21 år, kommer fra Gistrup
Hvad har du glædet mest til?
Jeg har hørt meget om Barsport. Det glæder jeg mig til, selvom jeg ikke helt ved, hvad det kommer til at gå ud på endnu. Ellers glæder jeg mig til at gå på skolen og opleve det som helhed.

Hvad har du været mest nervøs for?
Jeg har faktisk ikke følt mig særligt nervøs op til studiestart. Det eneste, der ville gøre mig nervøs, ville være, hvis jeg ikke lærte de ting, som jeg føler er nødvendige for at blive en god journalist. Men jeg kan allerede mærke, at jeg er i et miljø, hvor der er rig mulighed for at lære.

Hvorfor journalisthøjskolen?
Da jeg som 15-årig begyndte at tænke, hvad jeg gerne ville være, stod der journalist i panden på mig. Så det har jeg arbejdet hen imod, og da jeg først fik muligheden for at tage til optagelsesprøven, tog jeg den. Og nu er jeg her.

Søren, 22 år, kommer fra Tvis
Hvad har du glædet dig mest til?
Jeg har glædet mig meget til det sociale og at kunne opbygge et netværk igen og finde nogle at lave noget med efter skole Især med alle de rusaktiviter der kommer. Og så er jeg bare spændt på at arbejde med journalistik.

Hvad har du været mest nervøs for?
Man kommer nok ud i nogle situationer, man ikke er vant til, eksempelvis at tale med kilder. Det bliver nok lidt udfordrende, men det bliver også fedt og lærerigt.

Hvorfor journalisthøjskolen?
Jeg har altid drømt om at skrive, så jeg har stræbt efter at blive journalist i lang tid. Jeg har også fulgt mere med i, hvad der sker i medierne, og jeg vil gerne være en del af den udvikling.

Be the first to comment on "Illustreret Bunker spørger: Hvad tænker nye studerende om skolestart på DMJX?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*