Kurt Strandbar sejler igen

Kurt Strandbar har i sinde at gå hele vejen til Kapsejladsen d. 28. april. FOTO: Iben Gad

I slutningen af april sejler kapsejladsdeltagerne igen hen over søen i Universitetsparken. Kurt Strandbar deltager for andet år i træk. Ambitionerne er høje, og Det Gyldne Bækken er pludselig tæt på.

Af Louise Petring

Det legendariske og årlige arrangement, også kaldet ”Kampen om det Gyldne Bækken”, der hvert år afholdes i Universitetsparken, løber snart af staben.

Igen i år stiller Kurt Strandbar op med fem deltagere. De sigter højere end sidste år og vil nå videre fra de indledende heats.

Erfaringer fra sidste år

Astrid Sturlason, studerende på journalistik på 2. semester, deltog som sejler i 2016. På trods af sidste års lave placering, holder hun humøret højt og ser frem til årets sejlads.

”Jeg vil ikke sige, at det gik dårligt for os sidste år. Når man tænker på, at det var første gang i lang tid, vi var med, klarede vi det godt. Nu har vi mere erfaring, som nok kommer os til gode i år,” siger Astrid Sturlason.

Det er især vigtigt, at man bakker sine holdkammerater op. Den ideelle sejler findes ikke, hvis man spørger Lasse Bjerrum, journaliststuderende på 3. semester.

”Sidste år havde vi Simon Gohr med. Han drak en øl på under tre sekunder og snurrede rundt om den som en hvirvelvind,” fortæller han.

Lasse Bjerrum mener selv, at de supplerede hinanden helt perfekt.

”Der gik rygter om, at når jeg satte mig i kajakken, sejlede jeg så hurtigt, at kajakken ikke rørte vandet,” siger Lasse Bjerrum og smiler.

Sejler-try-out

At blive sejler for Kurt Strandbar er ikke en nem sag. Der bliver afholdt en masse prøvetræninger, hvor Kurt Strandbars medlemmer kan være med. Det udmunder i en såkaldt ”try-out”, hvor man vurderer, hvem der er hurtigst. Det betyder, at de fem hurtigste bliver valgt og skal sejle til Kapsejladsen. Der er dog en vigtig regel, der skal overholdes. Der skal være mindst én pige på holdet. Sidste år valgte Kurt Strandbar to af slagsen.

”Jeg følte en særlig form for respekt ved at være med som pige. Vi var jo i klart undertal. Det gjorde så også, at jeg hele tiden følte, at jeg skulle gøre det bedre. Jeg blev presset til at yde mit bedste,” siger Astrid Sturlason.

Sejl, spin og drik

Kurt Strandbar har en strategi for, hvordan de skal nå målet – at stå med Det Gyldne Bækken i hænderne den 28. april.

”Vi skal frem for alt have sammenhold. Vi vil sejle hurtigere, vi vil drikke hurtigere, vi vil spinne hurtigere og så vil vi komme hurtigere i mål,” siger Lasse Bjerrum.

Be the first to comment on "Kurt Strandbar sejler igen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*