Ulla lugter sejr til High Risk

Fodboldspillerne på Ulla United snører i disse uger ofte støvlerne, for de er i fuld gang med forberedelserne til High Risk i Odense den 20. maj. Målet er klart: Pokalen skal hjem og skinne i Bunkeren.

Af Karen Haaning

Foto: Emil Gjerding Nielson

Et jubelbrøl lyder fra de mange håbefulde tilskuere, da støvlerne bevæger sig ind over de tydelige kridtstreger. Fletningerne hviler tungt på spillernes skuldre. Med to sorte striber på hver kind er de klar til kamp. Fløjten lyder, og bolden er i bevægelse.

Maria Yde stod til sidste års High Risk på denne bane og sparkede bolden i nettet. Et mål, der var med til at sikre Journalisthøjskolens pigefoldboldhold, Ulla United, en 3-1 sejr over ærkerivalen SDUkendt.

I år vil spillerne ikke blot have fletninger i håret og striber på kinderne, de vil også have Ulla på maven.

”Vi har fået nye spillertrøjer med et billede af Ulla Terkelsen forpå. De skal nok bringe os held, så vi kan tage sejren igen i år,” siger Maria Yde med et smil på læberne.

19 spillere er blevet udtaget til kampene i Odense.

Klar til kamp
Men anskaffelsen af de nye trøjer er ikke den eneste forberedelse, Ulla United gør sig inden High Risk. Pigerne er begyndt at snøre støvlerne både i hverdagene og weekenderne for at komme i topform inden kampene mod RUC og SDU.

”De er begyndt at spille bedre sammen, nu hvor vi træner to gange i ugen fremfor en. Det er rigtig vigtigt, for det er den samlede holdindsats, der skal skaffe os sejren til High Risk,” siger cheftræner, Anders Worup.

Selv når spillerne ikke løber rundt på græsset og øver teknik, hurtighed og sammenspil, forbereder de sig.

”Udover holdtræningerne løbe- og styrketræner jeg. Jeg er også stoppet med at ryge for at komme i bedre form,” siger Astrid Mortensen, der for første gang skal deltage i High Risk.

Cheftræner, Anders Worup, og assistent Nicolai Jaquet skal føre holdet til sejr den 20 maj.

Sejren er vores
Det er ikke kun i Aarhus, der bliver tæmmet bolde og øvet hovedstød. Fodboldbanerne i Odense har i lang tid været flittigt besøgt af sejrtørstige SDU’ere.

”Det lader til, at de virkelig har lagt sig i selen i år. De går meget op i træningen, så det bliver en spændende kamp,” siger Astrid Mortensen.

Men niveauet på Ulla United er ifølge Maria Yde højere, end det var til sidste High Risk, så trods rivalernes mange timer på fodboldbanen er hun ikke bekymret.

”Jeg tror på en 3-1 sejr mod SDU og en 2-0 sejr mod RUC,” siger hun.

Assistenttræner Aske Hald er klædt godt på til dagens træning.

Stor opbakning hjemmefra
Det er netop på banerne i Odense, dysten skal foregå. Men når to busser fyldt med 140 kampklare DMJX’ere ruller med sydpå, har det ifølge Anders Worup ingen betydning, at det er på udebane, startfløjtet lyder. Stemningen, de mange tilskuere skaber, er noget af det, spillerne glæder sig mest til.

”Man kan virkelig mærke fællesskabet på Journalisthøjskolen til High Risk. Det er os mod dem – DMJX mod SDU og RUC. Det er bare en vildt fed dag!” siger Maria Yde.

Tilskuerne kan ifølge Anders Worup allerede nu godt begynde at øve sig i at juble:

”Vi kommer for at vinde. Det er det eneste, vi tager derned for.”

Be the first to comment on "Ulla lugter sejr til High Risk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*