DMJX-praktikanter vinder fornem pris til Årets Pressefoto

Kenneth Lysbjerg Koustrup og Louise Koustrup er begge i praktik på fjerde semester. Sammen vandt de prisen i kategorien for åben klasse, tv/web for filmen Return To Infancy til Årets Presefoto den 4.marts. Her fortæller de om, hvilke overvejelser de gjorde sig undervejs I produktionen af deres prisvindende film:

“Vi brugte lang tid på researche på forskellige emner. Kenneth havde i længere tid kigget på emnet voksenbabyer, og det fangede vores interesse. Vi fandt et chatforum, hvor voksenbabyer chattede hver aften, og Louise brugte en uge på at hænge ud på forummet og gøre dem trygge ved os og projektet. fra start meldte vi ud, at vi var fotojournalister, der var interessede i at fortælle deres historie. Vi faldt over Claus, der havde en lang og rørende historie om barndomssvigt og fandt ud af, at en af de måder, han kan genvinde noget af trygheden på, er ved at gå med ble og blive passet af en voksen caretaker. Når ikke der er en caretaker, kan han finde på at tage bleen på for sig selv for at stresse af i hverdagen. Det var vigtigt for os at arbejde med emnet, fordi vi gerne vil skabe en bredere forståelse af, hvad infantalisme er og på den måde være med til at rykke ved nogle fordomme hos folk. Claus åbnede hurtigt op for os, og vi kunne mærke, at vi fik lov til at komme helt tæt på ham. Han skulle ‘de-freakes’, så man forstod hans historie, inden man så, hvad den indebar. Vi ville gerne have, at seerne skulle sidde tilbage med en ‘aha-oplevelse’ frem for rynker på næsen.” Louise Koustrup

Se filmen: “Return To Infancy”

Be the first to comment on "DMJX-praktikanter vinder fornem pris til Årets Pressefoto"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*