Kurt Strandbar: Vi skal ikke hygge. Vi skal hakke

Kapsejladsen nærmer sig, og Kurt Strandbar sidder ikke på den lade side. FOTO: Marie Ravn

Kurt Strandbars medlemmer er i fuld gang med forberedelserne til Kapsejladsen i slutningen af april. Til første prøvetræning udfordres de i disciplinen ’ølhakning’. Den tidligere kapsejladsdeltager Simon Gohr giver gode råd med på vejen.

Af Karen Haaning

”Tre, to, én, nu!” Nakken kastes bagover. Den grønne flaske følger med. Øllet kæmper sig fra én hals til en anden i kapløb med tiden. Tre sekunder senere fyldes Kurt Strandbar med jubel fra medlemmerne. Simon Gohr står med flasken i hånden. Der er nu kun skum tilbage.

Sådan hakker man en øl.

Tre gode råd
I Kapsejladsen skal man både mestre at sejle, dreje omkring øllen og hakke den. Alt sammen med lynets hast. Med Simon Gohrs personlige rekord på under tre sekunder er der ingen tvivl om, at hans spidskompetence er ølhakningen.

Teknikken, som er altafgørende, forsøger han under første prøvetræning at videregive til dette års potentielle sejlere. Der findes tre faser, de skal være meget opmærksomme på; selve kastet, hvor øllet slynges ind i munden, den første mundfuld og slutspurten.

”Det er essentielt, at deltagerne får nok fart på flasken i kastet, så der kommer så stort et tryk, at øllet bliver presset ud. Jo større tryk der er, jo mere skum kommer der, og jo mindre øl skal de drikke. Derudover er det vigtigt, at den første mundfuld er stor, og at de herefter synker hurtigt,” siger Simon Gohr.

At hakke øl er en kunst, som Kurt Strandbar skal tilegne sig gennem benhård træning. FOTO: Marie Ravn

Et højt niveau
Simon Gohr er overbevist om, at Kurt Strandbars medlemmer kan komme længere end sidste år, hvor drømmen om Det Gyldne Bækken allerede sluttede i det indledende heat.

”Det ser ud til, at de har et stærkt hold. Der er nogle store drenge, og det er vigtigt, for de kan sejle hurtigt. Pigerne virker også ret engagerede. Hvis de alle gør det sindssygt godt med deres træning, og hvis de trækker de rigtige modstandere, kan de godt gå i finalen,” siger han.

Det er endnu ikke afgjort, hvem af barens håbefulde medlemmer, der kan trække i sejlertrøjen den 28. april. FOTO: Marie Ravn

Træning er vejen frem
Medlemmerne er indstillet på at følge Simon Gohrs råd om flittig træning, inden Kapsejladsen skydes i gang.

”Vi vil hænge en liste med vores personlige ølhaknings-rekorder op i baren. Hver fredag kan alle studerende på skolen så udfordre os i at hakke øl. Det er en god måde at øve sig på,” siger Carl Odorico, hvis rekord er på 3,9 sekunder.

Anna Winsløv har som nyt medlem i Kurt Strandbar problemer med teknikken, så hun vil fremover udnytte enhver situation, hun har for at forbedre sig.

”Problemet er ikke min hurtighed. Problemet er, at jeg altid kommer til at hælde øllet ud over mig selv frem for at synke det. Det går jo ikke til Kapsejladsen. Derfor vil jeg fra nu af hakke alle øl, jeg indtager,” siger hun.

Ikke alle Kurts medlemmer er begyndere. Der er rutinerede sejlere iblandt. FOTO: Marie Ravn

Lad det bedste hold sejle
Blandt Kurt Strandbars 28 medlemmer skal der udvælges fem sejlere. Selvom hvert medlem går op i sin træning, er målet ikke nødvendigvis selv at sidde i båden den 28. april. Målet er at stille med det bedst mulige hold.

”Vi skal huske på, at det ikke er en konkurrence internt i baren. Det handler om at udvælge det stærkeste hold til at repræsentere den bedste skole i Aarhus,” siger Carl Odorico.

Anna Winsløv er også villig til at vige pladsen, hvis hendes teknik ikke forbedres.

”Jeg vil kun være med, hvis jeg kan nå at blive rigtig god. Ellers er det bedre, at det er nogle andre, der bliver sejlere. Jeg ønsker holdets bedste. Heldigvis er jeg også rigtig god til at heppe,” siger hun med et smil på læben.

Be the first to comment on "Kurt Strandbar: Vi skal ikke hygge. Vi skal hakke"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*