Kaffetyveri giver plet på straffeattesten

FOTO: Iben Gad

Kantinen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har opdaget, at der er falske kaffekort i omløb. Det vækker forargelse blandt de studerende, der midt i marts modtog en mail fra skolens prorektor, som varslede politianmeldelse og bortvisning til synderne.

Af Maiken Brusgaard Christensen

Prorektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Lars Poulsen, sendte d. 16. marts en mail ud til skolens studerende, da kantinen havde opdaget, at der var falske kaffeklippekort i omløb.

”Det er ikke alene dumt og utrolig dårlig stil. Det er reelt også dokumentfalsk i henhold til Straffelovens § 171 og 172 og kan medføre politianmeldelse,” skriver Lars Poulsen i mailen.

Lene Knudsen fra højskolens bygningsservice fortæller, at de ikke har afgjort, hvor stort et omfang af snyd der er tale om. Hun understreger dog, at dokumentfalsk bryder både skolens regelsæt og Straffeloven, og at konsekvenserne naturligvis vil være derefter.

Reaktionerne er blandede

Blandt højskolens kaffeslubrende studerende møder mailen fra prorektor både forståelse og kritik. Mens nogle er forargede over, hvor lidt andre vil gøre sig til tyv for, er der enkelte, der mener, at ledelsen overreagerer.

”Det er enormt dårlig stil af dem, der har snydt, når vi lige har kæmpet for, at kaffeprisen skulle sættes ned,” siger journaliststuderende Sara Brun Nielsen.

”Da jeg læste, at man kunne blive bortvist og anmeldt for forfalskning, tænkte jeg ’LOL, det er latterligt’. Det er fucking kaffekort,” supplerer medstuderende Emilie Jensdóttir.

Får betydning for flertallet

Lene Knudsen fra skolens bygningsservice fortæller, at de overvejer at lave det klassiske kaffekort om for at gøre det sværere at snyde for de ganske få elever, som hun mener, der har samvittigheden til det.

Men de ganske få kan komme til at betyde noget for flertallet, tror journaliststuderende Rebecca Birch:

”Det er vildt ærgerligt, at nogle snyder, for i sidste ende kommer det til at betyde, at vi andre skal betale mere.”

Personalet i kantinen ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Be the first to comment on "Kaffetyveri giver plet på straffeattesten"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*