Kurt kom, så og sejrede (næsten)

Kurt Strandbars introshow spreder svensk stemning i Universitetsparken til Kapsejladsen. FOTO: Alex Luka Ladime

Fredag den 28. april var det igen tid til en af årets helt store begivenheder for de studerende i Aarhus. Kapsejladsen. Trods dårlige vejrudsigter var de studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole mødt talstærkt op fra morgenstunden. Illustreret Bunker fulgte med hele dagen mod den nervepirrende sejlads.

Af Marie Rohleder og Kristian Bonderup Andersen

Bagerne har knapt stillet brødet på hylderne, gadelygterne er stadig tændt, og nattens kulde bider i kinderne. På gaderne vandrer søvnige studerende mod Universitetsparken bevæbnet med regnjakker, Ceres Top og campingstole. Klar til Kapsejlads.

DMJX slår lejr nede ved bredden, halvt skjult bag pumpende højtalere og tæt på startområdet for Kapsejladsen. På trods af et bravt forsøg på at holde den grønne presenning fri for mudder, må morgenmenneskene hurtigt indse, at kampen mod elementerne er tabt på forhånd. Op ad formiddagen bliver der færre ledige siddepladser og flere tomme øldåser. Et par snakkesalige værter underholder os med “Porno-quizzen” og konkurrencen om, hvem der skal på date med den forsvundne Nicklas.

“Det er en fest og en hyldest til studielivet i Aarhus. Jeg håber, at vi gennem Kapsejladsen får slået DMJX til en fast del af studiemiljøet. Det er jo årets største fest,” siger Jakob Høstrup, der som del af Kurt Strandbar, skal vende bådene i den avancerede ølstafet.

I en fest af øl, mudder og regn fejrer DMJX’erne deres sejlere. FOTO: Alex Luka Ladime

Morgenfest med Admiralen og Kaptajnen som gæst

Den officielle start på dagen bliver indledt med nationalsang og tale fra borgmester, Jacob Bundsgaard. Klædt på som kaptajn står han midt på søen og gejler publikum op sammen med Aarhus Universitets rektor, der i dagens anledning er Admiral Brian Bech Nielsen.

I mellemtiden er dagens DMJX-hovedpersoner dukket op. Sejlerne fra Kurt Strandbar bliver modtaget med klap på skuldrene og opmuntrende tilråb. Blikkene er koncentrerede, og de er klar til kamp.

“Der har været pres på siden i morges. Men nu er vi her, og nu handler det bare om at nyde det og have det sjovt. Jeg har lyst til at drikke mig stiv med alle de andre, men nu tager jeg det stille og roligt, indtil vi skal på søen,” siger en spændt Simon Egeskov Poulsen, der er Kurt Strandbars hurtigste mand på vandet.

Svensk introshow uden vandcykel

Traditionen tro skal hvert af de deltagende hold præsentere et introshow. Økonomerne giver den gas med stripdans og en flyver, der trækker et kæmpe banner i pendulfart rundt om Universitetsparken. Idræt fremviser et flot koreograferet danseshow, og de mandlige idrætsstuderende flekser veltrænede overkroppe i en sådan grad, at Christian Fuhlendorff, som er en af værterne, kækt bemærker, at det er lige til at blive liderlig af at se på.

Vores egen Kurt Strandbar havde planlagt en storstilet hyldest til Sverige med “Boten Anna” og den gule vandcykel, som optræder i sangens musikvideo. Men natten til torsdag skete det, der bare ikke måtte ske. IKEA-traileren med vandcyklen blev stjålet. Trods efterlysninger, en meget læst artikel fra Aarhus Stiftstidende og borgmesterens deling på Facebook dukkede hverken trailer eller båd op.

I ægte Kurt Strand-ånd giver fredagsbarens folk ikke op, med Emil fra Lønneberg, IKEA-poser og Basshunter fik den svenske hyldestceremoni en jublende modtagelse fra de medstuderende.

Hvis ikke man vidste bedre, skulle man tro, at Kurt Strandbar havde vundet Det Gyldne Bækken med hjem til Bunkeren. FOTO: Alex Luka Ladime

Kurt klar til kamp

Kurt Strandbar skal sejle i det tredje heat imod FUT (Ingeniør), Ambrosia (VIA campus nord) og SIFFOS (Folkesundhedsvidenskab). Spændingen i lejren stiger, og det bliver sværere og sværere at stå fast i den voksende mudderpøl på pladsen.

Kurt Strandbars modige sejlere og bådvender vandrer stålsatte mod startstedet. Kajakken er klargjort til kamp. Startskuddet lyder, og DMJX-lejren bryder ud i støttende kampråb. Starten går nogenlunde, men på trods af at holdet giver alt, hvad de har i sig, er modstanderne hurtigere.

“I en nyhedsverden, hvor det konstant gælder om at komme først, er det rart at se nogle journalister, der satser på at komme sidst,” kommenterer dagens anden vært David Mandel.

Langsomt tegner der sig en sørgelig gentagelse af sidste års Kapsejlads, hvor journalisterne også tabte deres heat. Alligevel bliver holdet hyldet som vindere, da de drager tilbage til lejren. Øl knappes op, og der skåles for forsøget.

“Det var sindssygt. Vi er så vilde! Der burde være flere til at se os – vi er alt for gode,” siger Oliver Springborg om Kurt Strandbars fantastiske holdånd, lige efter at han har sejlet sin tur.

Efterfest og flere øl

Psykologi ender med at vinde Kapsejladsen endnu engang. Glæden er stor hos de gule kasketter, og deres ørehænger af en slagsang gjalder i Universitetsparken. Os journalister vender blikket mod det, som vi nu engang er bedst til: fest!

Folket forsvinder i forskellige retninger. Nogle tager videre til afterparty, andre skal hjem og vaske mudderet af, og regnen begynder desværre også at titte frem bag de grå skyer.

Kapsejladsen 2017 takker af for denne gang.

FOTO: Alex Luka Ladime

Be the first to comment on "Kurt kom, så og sejrede (næsten)"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*