Kulturjournalist om dagen, julenisse om aftenen

Som færdiguddannet ville Mai-Britt Lund Jeppesen bevise sit journalistiske værd før alt andet. I dag slukker hun sin telefon fredag eftermiddag og holder weekend. Foto: Maja Langberg

Mai-Britt Jeppesen drømte om at blive krimireporter, og hun var indstillet på at prioritere journalistik før alt andet. Efter at have levet drømmen indså hun, at hun havde brug for en hverdag med tid til andet end arbejde. I dag både synger og spiller hun teater i op mod 16 timer om ugen.

Af Maja Langberg

”Jeg troede, at arbejdet skulle være hele mit liv. Jeg ville være hende journalisten, der skulle ud og skrabe blod fra fortovet,” siger Mai-Britt Jeppesen.

For ti år siden scorede en ung Mai-Britt Jeppesen den praktikplads, hun havde sigtet efter i sin tid på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. En plads hos tabloidavisen BT, hvor det skulle gå stærkt, og hvor især krimiredaktionen fristede.

Mai-Britt Jeppesen beskriver praktikperioden som lærerig og vigtig, men hun fortæller samtidig om en meget stressende hverdag.  Hun havde svært ved at holde sine aftaler, og telefonens vibrator blev prioriteret over enhver situation, hun befandt sig i. Når en kilde ringede, hev hun blokken frem og interviewede, og det var uanset, om det var på en indkøbstur i Føtex eller til fødselsdagsfest hos en veninde. Hvis hun altså overhovedet var dukket op til festen. For det var langt fra forventeligt i den periode, hvor Mai-Britt var sikker på, hun skulle være journalist før alt andet.

”Pludselig gik mit netværk bare ud fra, at jeg ikke kunne komme,” siger hun.

Fra krimidrøm til feel-good historier
Hos BT prøvede hun kræfter med krimiredaktionen, og kritisk journalistik blev en stor del af arbejdsdagen. Men hun fandt ud af, at det ikke var den del af den journalistiske verden, hun ville fortsætte i.

”Jeg kunne ikke lide at presse på for at få kilder til at medvirke, når de i første omgang havde sagt nej. Jeg skulle være alt for pushy i forhold til, hvilken person jeg er, og hvad jeg har lyst til,” siger Mai-Britt Jeppesen.

I dag er Mai-Britt Jeppesen journalist hos ugeavisen Århus Onsdag, og hendes primære opgaver består i at fortælle om kulturlivet samt skrive reportager og portrætter. Ifølge Mai-Britt Jeppesen er en af fordelene ved avisen, at historierne ofte er feel-good historier. Så er det ikke så svært at få aftaler med kilder i hus.

”Hvis man skal have en person op mod muren og have ham til at indrømme noget, som han helst ikke vil af med, er det bare sværere at få fat i ham. Hvis han så endelig ringer tilbage, er man bare nødt til at være der. Det er ikke det samme hos Århus onsdag,” siger hun.

  

Tid til teater
Hverdagen på Mai-Britt Jeppesens nuværende arbejdsplads er ikke stressende på samme måde, som praktiktiden på BT var. Der er færre vibrerende telefoner på indkøbsturen og mere tid til at holde fri. Det giver hende tid til at bruge mange af ugens timer på at dyrke hendes store passion – amatørteater.

Hendes arbejdsdag slutter på kontoret omkring kl. 17, og derefter fortsætter hun til teater fra 18-22. Sådan er programmet flere gange om ugen. I øjeblikket spiller hun julenisse i ”Jul på Slottet” den ene dag og syngende rengøringskone i ”Shubidua Cabaret” den næste. Hun fortæller, at det giver hende en stor energi at lave noget andet end journalistik, selvom hun godt ved, at det kan lyde som mange timer at bruge på en fritidsinteresse.

Mai-Britt Jeppesen i musicalen ”9 to 5”. Foto: Trine Niebuhr

Derudover har ti år i den journalistiske branche lært hende, at hun ikke må blive for afhængig af sit arbejde.

”Hvis jeg en dag ikke har det her arbejde, er jeg også nødt til at have noget andet at gå op i. Hele min verden må ikke falde sammen, hvis jeg skulle blive fyret,” siger Mai-Britt Jeppesen.

Be the first to comment on "Kulturjournalist om dagen, julenisse om aftenen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*