Arbejdsdag fra 07:09 til 00:15 – og glad for det

Chefredaktør for Jyllands Posten, Marchen Neel Gjertsen, er 33 minutter forsinket. Et møde trak ud. Lobbyen på hotel Atlantica i Aarhus tilbyder udsigt til DOKK1 og en rolig atmosfære. En arbejdsdag uden tidsbegrænsning og med glohed indbakke er standarden for hende. Men det kan kun lade sig gøre, fordi en god mand derhjemme hjælper hende med alt det rundt om.

Tekst og foto: Rikke Mathiasen

Udgivet den 07. oktober 2021

Uret viser 19:20, og Marchen Neel Gjertsen har ikke fået aftensmad endnu. Hun sidder på sit hotelværelse og sender mails afsted. Receptionisterne på Atlantica kender hende, så der er ikke brug for ind- og udtjek, og regningen bliver automatisk sendt til Jyllands Posten. I kufferten har hun sit rejsesjippetorv.

Det handler om at bruge mindst mulig energi på simple beslutninger. Journalistikken er det vigtigste. Så det er der Marchen Neel Gjertsen, lægger de fleste af sine kræfter. Ikke i aftensmaden. Derfor går turen altid til Streetfood mexicanske hjørne, hvor Marchen ved nøjagtigt hvilken salat, hun skal bestille.

For Marchen Neel Gjertsen har jobbet som journalist altid været førsteprioritet. Og det falder hende helt naturligt.

Arbejdet genoptages gerne, når datteren Solvej på 5 år er lagt i seng hjemme i København.

Dengang hendes mand arbejdede som kulturjournalist, kunne det være svært at få hverdagen til at gå op, når de var to forældre med presserende deadlines.

I dag har hendes mand skiftet erhverv til kommunikationschef for et ejendomsselskab.

 

 

Pendlerlivsstilen mellem hovedstaden og Aarhus kan kun lade sig gøre, fordi der er klare rammer for arbejdsfordelingen på hjemmefronten.

”Det er svært at få alting gjort, hvis man mister timerne mellem 16:00 og 20:00.”

I dag blev den første mail sendt afsted kl. 07:09.

Den sidste blev sendt 00:15.