Genlüd Awards afviser mistanke om nepotisme

Genlüd Awards er blevet mistænkt for redaktørnepotisme. Dette semester kan hvert radioprogram derfor stemme på lige fod med redaktørene. Men redaktørene kan stadig stemme på sig selv.

Skribent: Mats Magnussen

Sidste semester løb Genlüds daværende chefredaktør, Rasmus Kynde, og resten af drengene bag det humoristiske program Mammut med to priser. Årets Indslag og Årets Højdepunkt.

Det fik flere til at studse. Var der tale om en lidt for venskabelig gestus fra resten af redaktørholdet?

Rasmus Kynde forstår godt, hvis nye studerende i Radioland synes, det virker som en lukket fest for dem fra 2. og 3. semester. Alligevel afviser han al snak om nepotisme og slår fast, at han ikke stemte på sig selv.

”Hvis jeg havde haft en finger med i spillet, havde vi vundet alle priser,” siger Rasmus Kynde, der i dag er i praktik på P4 Østjylland.

Men det er ikke altid redaktørene, der løber med priserne. Genlüds mest vindende radioprogram, Tanzen Mussolini, ryddede bordet for to år siden. Det legendariske program blev skabt på 1. semester og vandt redaktørenes hjerter med et diktatorprogram, der satirisk hyldede blandt andet Hitler og Stalin.

Bange for vennepriser

Årets Jingle, Årets Indslag, Årets Morgenprogram, Årets Højdepunkt og Årets Program. Priserne er mange og til dette års Genlüd Awards den 1. juni skal hvert radioprogram stemme på dem, de synes, der fortjener hæder.

Redaktørene har som før hver en stemme – og de må, ligesom de enkelte programmer, gerne stemme på sig selv. Det holder de fast i, også selvom ville fjerne mistanken om redaktørenes interne nepotisme.

”Vi har ikke oplevet, at der er problemer med det,” siger den nuværende chefredaktør på Genlüd, Cecilie Markussen.

Hun syntes selv, at det virkede mistænkeligt, da Rasmus Kynde vandt to priser, men hun vil ikke lægge afstemningen ud til alle de studerende. Det skal ikke være en pris for dem, der har flest venner på skolen.

”Redaktørene kender de forskellige programmer og ved, hvem der bør vinde,” siger Cecilie Markussen, der selv har radioprogrammet Tartelet, som hun ikke forventer løber med priserne i år. 

Tilskuerne afgør Årets Program

Vinderne af prisen Årets Program bliver afgjort af tilskuerne til Genlüd Awards. Prisen er som den eneste valgt af de tilhørende. Det virker modsigende, når resten af priserne er afgjort internt på Genlüd, men det sker for at inddrage tilskuerne.

”Jeg håber, at folk vil stemme på det program, de synes er bedst og ikke bare på deres venner,” siger Cecilie Markussen.

Iført en hurtig cykelkasket kunne Robert Haugsted sammen med resten af cykelprogrammet Grupetto løfte pokalen for Årets Program sidste år. Han blev særligt glad, fordi det var alle til Genlüd Awards, der havde stemt.

”Det var fantastisk at vinde den pris, hvor det ikke kun var redaktørerne, der havde stemt,” siger Robert Haugsted.

Genlüd Awards bliver i år afholdt i Kurt Strandbar, fordi alkohol er blevet bandlyst i auditorierne. Tilskuerne skal stadigvæk høre jingler og radioindslag, og det bliver et mere festligt og mindre højtideligt awardsshow end tidligere.