Ingen deltagere fra Kurt Strandbar til årets kapsejlads

Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles fredagsbar, Kurt Strandbar, er i år ikke repræsenteret til Kapsejladsen i Uniparken. Formand og næstformand i Kurt Strandbar mener, at kommunikationen fra arrangørernes side var mangelfuld. Arrangøren savner engagement fra Journalisthøjskolen.

Skribent: Jóhann Thór Haahr Hansen

Når det 26. årlige kapsejlads løber af stablen i Universitetsparken den 4. maj, og op mod 30.000 studerende hepper på deres studie i kampen om det gyldne bækken, vil der ikke være noget hold, som eleverne fra bunkeren på toppen af Randersvej kan heppe på. For skolens festudvalg, Kurt Strandbar, blev i år ikke udvalgt som deltager i dysten. Det skyldes ifølge arrangørerne sidste års manglende engagement og en ansøgning, der i år blev afleveret for sent.

Kapsejladsen er en årligt tilbagevendende ølstafet på en af søerne i Universitetsparken i Aarhus. Hvert år dyster 12 hold, om at vinde det gyldne bækken. Holdene repræsenterer et fakultet eller et fag. Medicinstudiets fredagsbar, Umbilicus, står bag arrangementet, og dermed også bag udvælgelsen af deltagende hold.

Skolen kalder

Agnes Dahlhoff Pedersen fra 3. semester er formand for Kurt Strandbar, og en af de få medlemmer af det nuværende festudvalg, der udgjorde holdet til Kapsejladsen i 2017. Her deltog Kurt Strandbar for anden gang i kapsejladsen, dog uden at komme længere end indledende heat. Ifølge Agnes Dalhoff Pedersen, var hele forberedelsen til kapsejlads sidste år en ”stående joke”. Deltagerne fra Kurt Strandbar var ikke med til udtrækningsfesten, dukkede ikke op til træninger, og formåede ikke at samle megen opbakning fra skolen på dagen for sejladsen.

Hun kan godt forstå Umbilicus beslutning om ikke at vælge Kurt Strandbar, men mener også, at Umbilicus bør tage hensyn til den måde studiet på Journalistuddannelsen er opbygget på, til forskel for mange af studierne beliggende omkring uniparken.

”Vi er jo et helt nyt hold hvert eneste år. Hvis man har startet vinterstart, kan man lige nå at være med to gange. Men på 3. semester har man så travlt med praktiksøgning, at man har svært ved at finde tid til træninger og alt det andet, der hører med. Det tror jeg ikke, at arrangørerne ved,” siger Agnes Dalhoff Pedersen.

Hun understreger også, at mødepligten på skolen forhindrer Kurt Strandbar i at prioritere forberedelsen til Kapsejladsen på samme måde, som mange af de andre fakulteter kan.

”Vi kan ikke bare undlade at dukke op i et par uger, fordi vi skal padle rundt i våddragter i uniparken. Så bliver vi smidt ud af skolen,” siger Agnes Dalhoff Pedersen.

Afleverede for sent

Sarah Mølsted fra 2. semester er næstformand for Kurt Strandbar og tovholder for dette års ansøgning til Kapsejladsen. Ifølge Sarah Mølsted har de i år været en flok fra Kurt Strandbar, som rigtig gerne ville afsted, men de følte ikke, at de fik nok information fra arrangørerne. Kurt Strandbar afleverede deres ansøgning en dag for sent, fordi de ifølge Sarah Mølsted havde fået en forkert dato at vide. Repræsentanterne fra Kurt Strandbar var heller ikke blevet inkluderet i facebookgruppen, hvor al information fra arrangørerne blev videregivet.

”Det er svært at vise vores engagement, når al information løber over hovedet på os, eller slet ikke når herop,” siger Sarah Mølsted.

Mange om buddet

Frederik Glent-Madsen er medlem af medicinernes fredagsbar, Umbilicus, og medarrangør af Kapsejladsen 2018. Han kan ikke genkende de samme kommunikationsproblemer som Sarah Mølsted beskriver og fortæller, at de har kommunikeret ens til alle interesserede studier, uanset deres beliggenhed i forhold til Medicinstudiet. Men han tilføjer dog, at Kurt Strandbar er velkomne til en snak, så der ikke opstår kommunikationsproblemer igen.

Frederik Glent-Madsen fortæller, at Kurt Strandbar ikke blev valgt til dette års kapsejlads, fordi niveauet for de andre deltageres videoansøgning, som man bliver bedømt på, var meget højt, og at holdet sidste år hverken havde deltaget til udtrækningsfest eller træning. Selvom videoen blev afleveret for sent, nåede den dog alligevel med i bedømmelsen.

”Vi vil rigtig gerne repræsentere mange forskellige studier i Kapsejladsen, herunder også Kurt Strandbar. Men faktum er, at der er mange studier om buddet til de 12 pladser, og i år var der bare nogen, der ville det mere end Kurt Strandbar,” siger Frederik Glent-Madsen.