Kom med på holdet

Bliv skribent, illustrator eller fotograf

Illustreret Bunker er skrevet og drevet af journalist- og fotojournaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvert semester søger vi nye skribenter, illustratorer og fotografer, og du kan blive en del af holdet.

Skriv et par linjer om dig selv, og hvorfor du gerne vil være med, og send det til illbunker@dmjx.dk.

Du kan søge, uanset hvilket semester og hvilken uddannelse du går på. Alle kommer til samtale. Vi glæder os til at høre fra dig! 

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget tid skal jeg bruge på at være skribent/fotograf?

På hvert semester er du tilkoblet to artikler – en per avis. Det gælder, uanset om du er skribent, fotograf eller illustrator.

Hvor meget tid du skal sætte af, afhænger naturligvis af historien og hvor meget tid, du har lyst til at bruge på den. Man kan altså sagtens være med, selvom man har travlt på studie, har et fritidsjob eller andet ved siden af.  

Der er to idéudviklings-eftermiddage i løbet af semesteret, hvor alle gerne skal deltage. Her brainstormer vi på artikler til næste nummer af avisen.

Derudover er der en række hyggelige arrangementer som pub-crawl, julefrokost og sommerfest, hvor du kan lære resten af redaktionen at kende. 

Hvor mange skribenter/fotografer/ illustratorer er der brug for?

Mange! Så tøv ikke med at søge, og alle kommer til samtale.

Skal jeg have nogen særlig erfaring for at komme med?

Det er ikke et krav, at du har nogen særlig erfaring for at være skribent eller fotograf.

Det eneste, vi kræver, er, at du har lyst til at være med og interesse for at skrive, tegne eller tage billeder – og at du er studerende på DMJX.

Når du melder dig på en historie, bliver du tilknyttet en redaktør, som fungerer som din sparrings- og feedbackpartner i hele processen og står klar til at hjælpe dig, hvis det bliver nødvendigt.

Hvilke sociale arrangementer kan jeg deltage i?

Der er to idéudviklings-eftermiddage, som alle skal være med til.

Efter første idéudvikling tager vi typisk på pubcrawl.

Derudover er der en række interne arrangementer som releasefester, julefrokost og sommerfester.

Der er med andre ord god mulighed for at blive en del af et fedt socialt fællesskab på tværs af semestre og uddannelser. 

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil være redaktør i Illustreret Bunker?

Før semesterstart søger vi som regel en lille håndfuld nye redaktører, der kommer helt ned i maskinrummet på avisen og får ansvar for de forskellige sektioner i avisen.

Typisk søger vi internt efter nye redaktører.  Det vil blive slået op på Facebook, hvilke poster der skal besættes til næste semester. 

Som fotojournalist kan man dog blive redaktør allerede på 1. semester. Ligeledes er det muligt at blive webredaktør, selvom man ikke i forvejen er en del af avisen. 

Hvor mange artikler skal jeg skrive?

Som skribent skriver man typisk to artikler per semester. På større historier vil der være tilknyttet to skribenter.

Som fotograf skal man tage billeder til to artikler, men ofte kan man få mulighed for at få flere opgaver, hvis man ønsker det. Det samme gælder illustratorere.