Kom med på holdet

Bliv skribent, illustrator eller fotograf

Illustreret Bunker er skrevet og drevet af journalist- og fotojournaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvert semester søger vi nye skribenter, illustratorer og fotografer, og du kan blive en del af holdet.

Skriv et par linjer om dig selv, og hvorfor du gerne vil være med, og send det til illbunker@dmjx.dk.

Alle kommer til samtale.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget tid skal jeg bruge på at være skribent/fotograf?

Det er svært at sige præcist, da det afhænger af dit eget engagement, og hvor effektivt du arbejder. Det er et krav, at du skriver to artikler pr. semester, og du vil typisk have ca. 3 uger til at skrive hver af dem. Det samme gælder for fotografer. Derudover er der to ideudviklings-eftermiddage i løbet af semesteret, hvor alle gerne skal deltage. Her brainstormer vi på artikler til næste nummer af avisen. Der er også en række hyggelige, sociale arrangementer, som man kan deltage i, hvis man har tid og lyst. 

Hvor mange skribenter/fotografer er der brug for?

Mange! Så tøv ikke med at søge, og alle kommer til samtale.

Skal jeg have nogen særlig erfaring for at komme med?

Det er ikke et krav, at du har nogen særlig erfaring for at være skribent eller fotograf. Det eneste, vi kræver, er, at du har lyst til at være med og interesse for at skrive eller tage billeder – og at du er studerende på DMJX. Som skribent og fotograf får du tilknyttet en redaktør, når du skal skrive en historie. Den redaktør fungerer som din sparrings- og feedbackpartner i hele processen og står klar til at hjælpe dig, hvis det bliver nødvendigt. 

Hvilke sociale arrangementer kan jeg deltage i?

Der er to ideudviklings-eftermiddage, som alle skal være med til. Efter første ideudvikling tager vi på pubcrawl. Vi holder to interne releasefester pr. semester, hvor man som skribent kan læse avisen før alle andre og drikke en øl eller to med de andre. Desuden er der typisk julefrokost og sommerfest – og andre arrangementer forekommer, hvis vi lyster det.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg gerne vil være redaktør i Illustreret Bunker?

Før semesterstart søger vi som regel en lille håndfuld nye redaktører til at stå for de forskellige sektioner i avisen. Det vil blive slået op her på siden og på Facebook, hvilke poster der skal besættes til næste semester. Det er typisk først på 3. og 4. semester af journalistuddannelsen, at man kan blive redaktør. Som fotojournalist kan man blive redaktør allerede på 1. semester.

Hvor mange artikler skal jeg skrive?

Som skribent skal man skrive mindst to artikler pr. semester.

Som fotograf skal man tage billeder til to artikler, men ofte kan man få mulighed for at få flere opgaver, hvis man ønsker det.