Deepfakes genopliver præsidenter og erstatter nyhedsværter. Så hvordan navigerer man i den nye teknologi?

Ved brug af deepfakes flyder grænsen mellem sandt og falsk sammen. Spørgsmålet er nu, om teknologien overhovedet kan bruges til andet end at sprede fake news.

Den dyre mur og de døde aviser

De danske medier står overfor en udfordring. Mængden af online-abonnenter bevæger sig i sneglefart, og samtidig er mængden af avislæsere faldet. Både prisen og staten bærer en del af ansvaret.

Kom med på en rejse gennem 75 år: Fra en betonstart til en skole oppe i skyerne

I år har journalistuddannelsen 75-års-jubilæum. Den har gennemlevet alt fra navneskift, adresseændring og ikke mindst nye toiletter. Tag med på uddannelsens rejse, hvor tre generationer af journaliststuderende fortæller om deres studietid.

Journalist for 100 år siden – hvem var du?

Når denne sætning slutter, vil dit urs viser have drejet utallige runder i den gale retning og spolet tiden 100 år tilbage, og du vil fra nu af ikke kende til corona, ikke kende til take-away, ikke kende til internet, ikke til computere, ikke til journalisthøjskoler, ikke til diktafoner og ikke til fjernsyn. Velkommen til 1921.

Nyt medie skal aktivere de unge i Gellerup

Det nye ungemedie Gellerup Live inviterer ungdommen indenfor. Det er et forsøg på at give danske unge, især unge med anden etnisk baggrund, en stemme i medierne.

Med trykkernes hjælp bliver journalistikken til virkelighed

Hos Avis-Tryk i Hornslet bliver der trykt aviser i det store maskineri. Her arbejder trykkerne, der ligesom journalisterne har en stor andel i at få produceret aviserne.

DMJX’s nye sky: Kom med på digital rundvisning

Har du svært ved at finde rundt på den nye journalisthøjskole? Eller er du blot nysgerrig på, hvordan de nye lokaler tager sig ud? Illustreret Bunker giver dig en digital rundvisning, hvor du selv kan gå på opdagelse i alt fra studierum til tagterrasser.

Det store webdokeventyr: Sådan lærte vi at lave en digital fortælling

Du er nok stødt på den før: Webdokken. Der svømmer flere og flere rundt på internettet, så det er måske på rette tid at lære, hvordan du laver din egen. Det satte vi os for, og måske du selv kan lære en ting eller to af det.